dimecres, 20 de novembre de 2013

FEM UN TAUMATROP! Un quèèè?? Vols saber què és?


El taumatrop (del grec thauma, 'meravella', i tropos, 'gir') és una joguina òptica que aprofita l'efecte de la persistència de la visió.

Es tracta d'un disc dibuixat per totes dues cares, amb dues parts complementàries d'una mateixa escena, al qual es lliguen dos fils de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges de cadascuna de les cares i es pot veure l'escena sencera. Si a una cara hi ha el dibuix d'un ocell i a l'altra el d'una gàbia, en fer anar la joguina veurem l'ocell dins la gàbia.

COM FER UN TAUMATROP?

Materials: Cartolina, tisores, corda i adhesiu

Pas 1. Retalla dos cercles iguals de cartolina d'uns 12 centímetres de diàmetre. Dibuixa en cada cercle una imatge de manera que es complementin l'un amb l'altra. Si vols, aquí tens uns quants exemples que pots imprimir. 
Pas 2. Enganxa els cercles de cartolina de manera que una de les imatges quedi cap per avall per a que quan giri s'aconsegueixi l'efecte òptic. Mira l'exemple:


Pas 3. Fes uns foradets als extrems del taumatrop i lliga-hi una corda. Intenta que els forats estiguin el més alineats possible. 


I ja està llest per girar!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;