divendres, 16 de desembre del 2011

BOLES CASOLANES PER L'ARBRE DE NADAL


Què necessitarem? 
  • Globus d’aigua (aquells tant petits).
  • Fil Egipci (del color que vulgueu) o llana
  • Cola blanca
  • Pinzell
  • Tisores

Com ho farem?

Inflarem els globus amb la mida que vulguem les boles, prepararem la cola blanca en un got, aproximadament 3 parts de cola per 2 d’aigua, i ho barrejarem molt be.

Embolicarem la bola amb el fil, intentant que quedi força distribuït, però que quedin petits espais buits, la quantitat de fil dependrà de com ho vulguem de tupit. Quan considerem que la mida és adequada, tallem el fil, i intentem d’amagar la punta sota d’algun altre.



Amb el pinzell i la cola anirem pintant per sobre els fils, mirant que quedin ben impregnats de cola, però sense massa gruix, fer especial incís on hi ha acumulació de fils, per tal que arribi cola al que hi ha més ensota. Deixarem assecar, almenys 1 dia, que quedi ben sec i dur.

Quan està ben sec, rebentarem el globus, i esperarem que es desenganxi del fil tot sol, i traurem les restes del globus de dins la bola... Uf! Que s’ha deformat la bola? Cap problema, posem un altre globus dins, l’inflem i desinflem i torna a agafar la forma, sempre i quan hi haguem posat prou cola i estigui ben sec.

Ara només cal posar una mica de fil i penjar les boles al nostre arbre.

 
Gràcies a El racó dels nens

.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;