divendres, 24 d’agost del 2012

COLA CASOLANA PER ALS NOSTRES INVENTS

Abans, quan erem ecològics sense saber-ho, tots havíem utilitzat alguna variant de cola casolana per a les manualitats fetes a casa, bàsicament amb aigua i farina, que serveix per empegar moltes coses, però no tot. Aquesta recepta de fabricació de cola aconsegueix un "producte" més professional i amb més propietats adhesives. És fàcil, barat i ecològic... no hi ha excusa possible per no utilitzar-lo.


MATERIALS:
1 tassa de farina
1/3 de tassa de sucre
1 culllerada de vinagre blanc
Aigua

PREPARACIÓ: 
En una olla hi posem el sucre i la farina amb una mica d'aigua. Mentre l'escalfem a foc suau, l'anem remenant que no ens quedin grumolls, com la beixamel, fins que ens quedi una barreja espessa. Si ens queda massa consistent hi anem afegint aigua. Abans que arribi a bullir ho treiem del foc, afegim el vinagre, ho deixem refredar i el col·loquem en un envàs de vidre a la nevera.
I ja està! Ja podem fer invents!!
Es conservarà una setmana a la nevera.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

moltes gràcies,
la vostra recepta m'ha anat molt bé per poder enganxar el cotò al meu arbre de nadal.

Publica un comentari a l'entrada

 
;