dimecres, 20 de febrer de 2013

POSTRES DE QUARESMA: BUNYOLS DE VENT


INGREDIENTS
125 ml. de LLET
75 gr. de FARINA
60 gr. de MANTEGA
3 OUS
SAL
OLI
SUCRE

Durant l'època de la Quaresma, els dimecres i divendres podem trobar als forns de pa i pastisseries els típics bunyols de vent. 
Mmmm! Quina cosa tan dolça i bona!!!

Però... si és dilluns, per exemple, per què hem d’esperar? Us atreviu a fer-los vosaltres mateixos?

El primer que hem de fer és posar la llet i la mantega en un pot, i afegir-hi una mica de sal. Anem remenant i comprovem que la mantega s’està desfent.

Quan la llet arrenqui el bull, afegim la farina tamisada i ho deixem coure. Haurem de remenar contínuament la barreja fins que aquesta vagi quedant com una pasta homogènia.

Quan veiem que la massa es comença a desenganxar de les parets del pot, ho retirem del foc i comencem a afegir els ous (és millor fer-ho d’un en un: tirem un ou sencer i remenem bé fins que quedi ben absorbit per la massa. Anem repetint aquesta operació amb el altres ous).

Haurem obtingut una massa ben homogènia i consistent.

Preparem una paella amb oli i el posem a escalfar. Quan estigui l’oli calent, afegim petites parts de pasta (no massa grosses). Veureu que els bunyols es van inflant. Quan estiguin ben daurats els anem retirant de la paella, col.locant-los en un plat on hi haurem posat paper secant o de cuina, per tal que perdin l’oli.

Encara calents, els tirem sucre per sobre i els deixem refredar.

Ja veureu com us en llepareu els dits.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;