dijous, 18 d’octubre del 2012

FEM PANELLETS (II)

Segona recepta de panellets!!!
Superprofessionals!


Ingredients:
1/2 kg d'ametlles en pols /// 350 g de sucre /// 150 g d'aigua mineral /// 1 clara d'ou /// 200 g de pinyons /// 100 g de crocant d’ametlla /// 250 g de cobertura de xocolata /// Sucre llustre /// 2 llimes /// 1 rovell d'ou per pintar /// Codonyat /// Formatge de cabra /// Melmelada de gerds /// Cachaça /// Tequila /// Colorant alimentari verd /// Rom /// Essència de vainilla /// Canyella en pols /// Llet descremada /// Ratlladura de coco

Preparació:
En una cassola, barregem l'aigua i el sucre. Ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació, aboquem les ametlles en pols, i remenem sense parar amb una cullera de fusta de 2 a 5 minuts més, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar. Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores (millor tota la nit). Un cop la volem treballar, l'haurem de deixar a temperatura ambient durant mitja hora, per poder treballar millor.

Panellets de pinyons:
Agafem una porció de massa i formem boles petites que s'arrebossen amb els pinyons. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- i els pintem amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6-8 minuts).

Panellets d'ametlla:
Agafem una porció de massa i formem barretes petites que s'arrebossen amb l'ametlla mòlta. Els col·loquem al damunt d'una safata prèviament pintada amb mantega i els pintem amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6-8 minuts).

Panellets de coco:
Agafem una porció de massa i barregem el coco ratllat. Fem boletes i les col·loquem al damunt d'una safata prèviament pintada amb mantega. Ho enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts). Un cop els traiem del forn els posem a una reixa i els banyem amb cobertura de xocolata, prèviament desfeta al bany Maria o al microones (posar en un bol durant 1 minut amb un rajolinet de llet). Els deixarem refredat a la nevera durant 1hora.

Panellets de codony:
Agafem una porció de massa i formem petites boles; les esclafem una mica amb el dit petit fent pressió. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i posem uns petits trossos de codony.

Panellets de llima:
Agafem una porció de massa, i barregem el suc d'una llima. Formem petites boles i les esclafem una mica amb el dit petit fent pressió. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i posem una boleta de xocolata.

Panellets de caipirinha: Agafem una porció de massa, barregem el suc d'una llima, unes gotes de cachaça i la pell rallada de la llima, i unes gotes de colorant alimentari verd. Formem petites boles. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre.

Panellets de xocolata i crocant:
Agafem una porció de massa, la dividim i fem petits rectangles. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- i ho enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts). Mentrestant preparem la cobertura de xocolata. En un bol posem esmicolada la xocolata amb un rajolí de llet, ho posem al microones a 800W durant 1 minut. La traiem, remenem i, quan estigui desfeta homogèniament, afegim una cullerada de cafè d’essència de vainilla, un polsim de canyella, un rajolí de rom i ho barregem bé. Un cop traiem els panellets del forn els posem a una reixa i els banyem amb la cobertura de xocolata i tirem crocant d’ametlla per sobre. Els deixem refredar la nevera durant 1hora.

Panellets de codony i formatge de cabra: Agafem una porció de massa i formem petites boles; les esclafem una mica amb el dit petit fent pressió i posem una mica de formatge de cabra sense pell. Els col·loquem a damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i posem uns petits trossos de codony.

Panellets de melmelada de gerds:
Agafem una porció de massa, barregem el suc de mitja llima, unes gotes de tequila i una cullerada de postres de melmelada de gerds, ho barregem bé i formem petites boles; les esclafem una mica amb el dit petit fent pressió. Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i posem una mica de melmelada de gerds.

Gràcies a El món de Juju

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;