divendres, 26 d’octubre de 2012

FEM PANELLETS (III)

Avui la darrera recepta, dolceta, dolceta...

Ingredients
Un quilo de pasta d'ametlla triturada.
Vuit ous (sis rovells i dos sencers).
La raspadura d'una llimona.
Tres quarts de quilo de sucre mòlt.
100 grams d'ametlles crues i 1/2 quilo de pinyons (per la decoració).
Utensilis
Eixugamà o tovalló, bol gran de vidre, safates de forn i les vostres mans.

Elaboració
Es fa una massa amb els ous, la pasta d'ametlla, el sucre i la raspadura de la llimona amb les mans, sense por, i ho deixarem reposar tapat amb un tovalló o eixugamà durant unes 12 hores (d'un dia per l'altre).
Si veieu que la pasta us queda espessa, podeu afegir les clares que us han sobrat.
Ha de quedar una massa que no s'enganxi al recipient on l'esteu treballant.

Farem boletes no massa grosses, i ho decorarem amb una ametlla crua sobre o pinyons per tota la boleta. (Els pinyons se us adheriran millor si abans bateu unes clares -les que us han sobrat-, i els suqueu dins, deixant-los una estona).
Quan els tingueu fets, els col·locarem en una safat de forn prèviament untada amb mantega.
Tindrem el forn MOLT CALENT, i courem els panellets pocs minuts. Es fan de seguida.

Consell: No els deixeu refredar dins del forn, perquè us quedarien com a pedres. Cal refredar-los fora, encara que us sembli que són tous. Una vegada són freds, veureu que queden forts de fora i de dins tous.
Si voleu que quedin lluents, cal pintar-los abans d'enfornar-los, amb rovell d'ou, ajudats d'un pinzell nou.
Veureu que amb aquestes quantitats, en surten com unes 50/60 unitats.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
;