dissabte, 7 de setembre del 2013

MELMELADA DE MÓRES

Primer de tot, caldrà que anem d'excursió a collir móres!

Aquesta és la part més divertida d’aquesta recepta, on podrem participar-hi tota la família, és quan hem d'anar a buscar les móres.

És una feina molt entretinguda, on s’ha d’anar en compte de no prendre mal ni fer-nos cap esgarrinxada, però que de seguida té la seva recompensa, en el moment que veiem que el cistell es va omplint.

PREPARACIÓ

Netejar molt bé les móres amb aigua i treure, si és el cas, les cues que hagin quedat després de collir-les.


Un cop netes i escorregudes, posar-les en una cassola.

Amb el foc ben alt, coure les móres remenant sense parar i aixafant-les de mica en mica perquè vagi sortint el suc, fins que es torni tot d’un color vermellós. Les móres s’han d’anar desfent, però per fer-ho més ràpid es pot triturar la pasta amb el túrmix.

Afegir el sucre, el suc de la llimona, la pell de la llimona (que prèviament hem ratllat de manera que quedi molt fineta i en trossos molt petits) i un gotet petit d’aigua, i remenar-ho tot a foc molt lent durant uns 20 minuts.

Un cop tenim la melmelada feta, podem omplir els pots (que els haurem esterilitzat abans fent-los bullir al bany Maria) de 2 maneres:
  1. Amb la melmelada calenta, omplir els pots fins dalt de tot i tapar-los. Deixar-los del rebés fins que es refredi la melmelada i aleshores ja es poden guardar a la nevera.
  2. Deixar refredar la melmelada. Un cop freda, omplir els pots de vidre fins dalt de tot, perquè no quedi aire a l’interior. Els tapem bé i els fem bullir al bany Maria durant 5 minuts. Un cop freds, ja es poden guardar a la nevera.





1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc! Et volem presentar la pàgina Lestevesreceptes.cat, que conté més de 50000 receptes de les millors pàgines web i blocs en català. A més a més, hem creat el Top blocs de receptes, un rànquing de blocs al qual tu també pots afegir el teu. Nosaltres indexem les teves receptes automàticament i els usuaris les podran trobar mitjançant el nostre cercador. I no t’has de preocupar de res més, perquè tot és de franc!

Lestevesreceptes.cat té versions en suec, en alemany, en anglès, en francès i en castellà, entre moltes altres llengües. Vols formar part d’aquesta gran família?

També ens pots trobar al Facebook!

Quedem a la teva disposició!
Oriol
Lestevesreceptes.cat

Publica un comentari a l'entrada

 
;